Louises historie: Tvillinger efter tre år i helvede.

Historie efter historie får jeg øjnene op for, at jeg er ikke alene om at føle mig fortabt og alene.”

Louise+PCOS.jpeg

En nat i august vågnede jeg op i et skrig af smerte.

Smerten kom fra min højre lyske, og jeg begyndte at bløde kraftigt. Dette blev startskuddet på det hårdeste år i mit liv.  

 Gennem de sidste to år havde min kæreste og jeg kæmpet for at blive gravide, men uden held.

Hver måned steg frustrationsniveauet og følelsen af ikke at være en rigtig kvinde, af at være alene i verden og at føle sig fortabt voksede med hver negativ test. Det var svært at tale om, hvorfor blev vi ikke gravide? Vi var i en alder hvor alle får børn, og venner og bekendte annoncere den ene lykkelige nyhed efter den anden. Jeg ønskede at være glad på deres vegne, men det var samtidig et slag på selvtilliden og følelsen af være tom inden i, var til at tage og føle på.

Smerterne og blodet viste sig at komme fra en større blodansamling, som stammede fra en cyste, der var sprængt i æggelederen om natten, samt en graviditet uden for livmoderen. Jeg rystede og græd. Det var umuligt at rumme på en gang. Inden undersøgelsen var slut, konstaterede gynækologen ligeledes, at jeg også led af PCOS. Alt i én og samme konsultation.

Min verden ramlede sammen om mig. Æggelederen bliver opereret ud efter flere måneder med ugentlige undersøgelser, og jeg fik til sidst en henvisning til en gynækolog og fertilitetsbehandling.

Jeg var i et dybt sort hul. Spørgsmål som ’hvordan kan jeg være noget værd? - Hvorfor skulle min kæreste blive hos mig, hvis vi ikke kan få børn? - trængte sig på. De onde tanker kørte rundt i mit hoved, og jeg skammede mig over ikke at være i stand til at være kvinde. Jeg havde brug for at finde ro og faldt tilfældigt over Thildes Yoga for fertilitet på internettet. Efter et par dage var jeg tilmeldt hendes næstkommende hold.

Hele min krop ryster, og gråden sidder i halsen, da jeg ankommer til første time hos Thilde. Jeg ville egentlig ikke afsted. Jeg skammer mig over det, men min kæreste tvinger mig til at gøre det. Mit blik flakker rundt fra kvinde til kvinde der på yogamåtten. Vi venter alle på forløsning i hver vores personlige helvede.

Thilde introducerer, og hendes stemme giver tryghed, og kvinderne begynder at dele deres historier. Historie efter historie får jeg øjnene op for, at jeg er ikke alene om at føle mig fortabt og alene. Jeg græder, da jeg skal fortælle min historie. Det er første gang, jeg siger mine inderste følelser højt for nogen.

Herefter følgeren befrielse af være i et rum med kærlighed og forståelse af kvinder i lignende situationer. Et rum hvor jeg kan give mit sind og krop ro for en stund. Ingen tanker eller skam, bare ro og kærlighed. Det bliver mit fristed, som jeg søger mod hver gang, dæmonerne kommer frem.

I august 2018 bliver jeg med hjælp fra insemination gravid med tvillinger og får endelig den gave, vi har kæmpet for i 3 år.  I en hektisk hverdag gør jeg stadig brug af øvelserne fra Thilde til at skabe ro og kærlighed i min krop, og jeg er evigt taknemlig for, at Thilde gav mig redskaberne til at finde ro i min sjæl og krop.  

Gtavid+PCOS.jpeg
Tvillinger.jpeg
Previous
Previous

Louises historie: Jeg har altid vidst, at jeg ville have børn

Next
Next

Annes historie - IVF på grund af PCOS og endelig gravid