Psoas og fertilitet

En spændt psoas kan påvirke din menstruation og din fertilitet. Psoas er menneskets tenderloin eller ‘filet mignon’ 🥩. Den ligger ligger dybt inde i kroppen og er overgangen mellem overkrop og ben. Man kalder den også den dybe hoftebøjer. Psoas er særligt sensitiv i forhold til traumer, stress og dit emotionelle velbefindende, og den kan være spændt, for­kortet og forstyrret, hvis du er stresset. Og det kan have indflydelse på hele din krop – også din fertilitet.

“The nerves of the reproductive organs embed throughout iliopsoas, and a tight psoas may pin down the uterus, creating painful menstrual cramps. The ovaries, which can double in size during ovulation, also sit close to the psoas. A tight psoas can cause pain in the ovaries, restrict blood flow, and impinge reproductive nerves.” - Meredith Nathan.

Er psoas spændt, kan det irritere nervevævet og forhindre optimal blodcirkulation til de reproduktive organer. Man siger, at psoas er sjælens spelj, og at den optager al vores stress og traumer, ubalancer og andet skrammel, så det er endnu et godt argument for at turde være i dine følelser uden modstand.

Til YOGA FOR FERTILITET får du både yoga, der der afspænder og løsner op i psoas-musklen. Og så får du værktøjer til at rumme de følelser, der naturligt opstår, når virkeligheden ikke svarer overens med dine drømme, og længslen mod en graviditet (og måske misundelsen på andres) fylder alle dine vågne timer.

Du kan læse mere om psoas og se stillinger, der løsner og afspænder den i FRUGTBAR, eller du kan komme med på næste forløb med YOGA FOR FERTILITET.

Previous
Previous

Amalies historie: Naturligt gravid under corona

Next
Next

Stephanies historie: Jeg var en fertilitetsrobot